Osteopaat Marieke Jonker- van Drogenbroek

In de praktijk voor osteopathie Op Maat werkt Marieke Jonker-van Drogenbroek. Na de middelbare school (Gymnasium-B) is zij fysiotherapie gaan studeren en heeft zij de opleiding osteopathie gevolgd aan de FICO in Antwerpen. Hierdoor zijn haar behandelingsmogelijkheden én -resultaten fors uitgebreid! Vanaf 2004 is zij gevestigd als zelfstandig osteopaat.

Bovendien is zij sinds 2013 gediplomeerd kinderosteopaat. Hiertoe heeft zij de opleiding bij Panta Rhei succesvol afgerond. Marieke heeft haar stage gedaan in Londen en wel bij het Osteopathic Centre for Children (OCC) in London.

Om haar kennis, maar ook de behandeltechnieken uit te breiden, volgt Marieke jaarlijks bij- en nascholingscursussen.

Een recent voorbeeld is de opleiding tot NDT- INPP (Institute for Neuro-Physiological Psychology) reflex integratie therapeut. Deze methode gaat ervan uit dat problemen met motoriek, houding, balans en cognitieve vaardigheden (ASS, dyslexie) veroorzaakt worden door niet geïntegreerde reflexen. Vanuit de neuromotoriek wordt gediagnosticeerd en vervolgens behandeld waardoor bewegingen in spierketens geautomatiseerd worden en efficiënter gaan. Een neuromotorisch oefentraject wordt gevolgd.
Uiteraard is zij een bij de NRO professioneel geregistreerde osteopaat.


Achtergrond – curriculum vitae

Bij “fysiotherapie Apollolaan”, nu Sport Medisch Centrum Amsterdam heeft Marieke jarenlang als fysiotherapeut gewerkt. Vanuit het topsporten (Olympisch toproeister) is zij in de gespecialiseerde sportfysiotherapie beland. Naast het behandelen van veel (top) sporters, heeft zij revalidatietrainingen gegeven, zoals medische fitness en hydrotherapie. Daarnaast is zij actief geweest in rugscholings-groepen voor kinderen en heeft deze zowel opgezet als begeleid. In 1993 was zij de fysiotherapeute van de KNRB (roeibond) en was zij als fysiotherapeut invalkracht bij het Nederlandse damesvolleybalteam; ook het voetbalteam van televisieomroep Veronica wist de weg naar Marieke te vinden, want zij begeleidde het voetbalteam wat bestond uit vele BN’ers.

Met haar eigen topsportachtergrond als ervaring, heeft zij gedurende een aantal jaren mensen met een beperking gecoacht (in de roeiboot!) en begeleid als osteopaat.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om uw klacht te verhelpen, dan kunt u haar vrijblijvend bellen via 06-51064508.

De praktijk is aan huis gevestigd.