De 1e keer…
Als u voor het eerst naar Op Maat komt, worden uw klachten in het een-op-een-gesprek in kaart gebracht en verricht de osteopaat aan de hand van uw klachten een eerste lichamelijk onderzoek. Natuurlijk wordt de diagnose en het daarbij behorende behandelplan met u besproken. Soms kan de diagnose in een later stadium worden bijgesteld en/of aangevuld.

Zoals gezegd, doordat alle weefsels in ons lichaam met elkaar in verbinding staan, kan pijn  uitstralen naar andere delen van het lichaam. Een osteopaat onderzoekt waar in het lichaam de beweging hapert en herstelt de samenwerking tussen de verschillende weefsels.

Een osteopaat werkt uitsluitend manueel. (manueel = met gebruik van de handen)

Osteopathie maakt dus gebruik van ‘hands-on’ technieken. Deze manuele technieken beïnvloeden de spieren, pezen, gewrichten en het bindweefsel. Immers, deze zijn van invloed op de manier waarop het lichaam werkt. De osteopaat gebruikt hiervoor  vaardigheden zoals palpatie (voelen) van de gebieden waar de pijn, spanning, rek of zwakte zich bevindt. Alle gebruikte technieken zijn veilig en zacht.

Medicijnen
Er worden geen medicijnen voorgeschreven en er wordt geen gebruik gemaakt van behandelapparatuur. De osteopaat stimuleert het herstellend vermogen van het lichaam. Dat is alles.