Wat kan de osteopaat betekenen voor de (top)sporter?

(Top)sporters zijn vaak perfectionisten die alleen voor de 100% gaan, zeker als het om de zorg voor hun lichaam gaat. Een niet optimaal functionerend lichaam betekent minder goed kunnen trainen en daardoor minder presteren. En prestatie is waar het om gaat.

De topsporter gaat tot het uiterste en balanceert altijd op het randje. Net aan de goede kant van de balans zitten en alles gaat zoals het hoort. Als de balans verstoord raakt, ontstaan blessures.

Elke tak van sport kent zijn eigen specifieke blessures en dus een andere benadering. Klachten ontstaan door bijv. een verkeerde beweging die op dat ene moment een blessure veroorzaakt. Een opgelopen virusje, een emotionele gebeurtenis, te weinig rust zijn allemaal mogelijkheden die er voor zorgen dat juist die ene verkeerde beweging nu wel een blessure veroorzaakt en normaal gesproken niet.

Marieke is voormalig Olympisch topatleet in de roeisport (brons in de dames acht). Daarnaast heeft zij als atleet, coach, fysiotherapeut en als osteopaat topsporters begeleid en heeft zij veel ervaring met sporters met een fysieke beperking.
Sporten waarin zijzelf actief is (en is geweest) zijn roeien, zwemmen, fitness, hardlopen, schaatsen en zeilen.

Lees verder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA